Om oss

IMG_5359

Det gode liv på landet

Jørem er ei lita grend i Namdalen, omslynget av lakseelva Namsen med Geitfjellet som rager 870 moh. i bakgrunn. Her bor vi, Jenny og Sven Åge, på et familiebruk sammen med våre to barn. I tunet ligger to hus som vi leier ut til overnatting, samt et tidligere fjøs som huser både bryggeri, kornmølle, bakeri og gårdsutsalg. Litt utenfor tunet ligger bakerhuset, med vedfyrt steinovn og langbord. På jorda dyrker vi økologisk gras og urkorn, samt litt jordskokk til eget bruk, og i skogen langs Namsen bor elvegris, som om høsten blir til nydelig skinke, salami og andre produkter. Skogen gir oss tømmer, ved, sopp, bær og elgkjøtt, og fjellet byr på ryper og annet småvilt. Vi tilbyr fiske på Jørem laksvald, på vegne av oss selv og fem andre rettighetshavere, og har også tilgang på småviltjakt i nærområdet.

Gårdsutsalg

I det som tidligere var melkerommet i et fjøs, er det nå et lite bakeri og gårdsutsalg. Her baker vi kun på steinmalt, økologisk mel av gamle kornsorter, fortrinnsvis fra korn som vi dyrker på gården. Innenfor bakeriet, i det som før var kufjøset, brygges det øl. Produksjonen foregår manuelt, og av og til malter vi egne urkornsorter. Gårdutslaget holder vanligvis åpent annenhver fredag, og her får du kjøpt nystekt brød og søtbakst, mel, øl fra bryggeriet, produkter av elvegris og en den del andre lokale og økologiske produkter. Åpningstidene legges ut på siden Aktuelt, samt på Facebook og Instagram.

Skilt til bakeri og bryggeri
Økologisk mel på lokalt emmer

Korn fra Jørem

Urkorn er gamle kornsorter som ikke er blitt foredlet, og som derfor har beholdt sine opprinnelige egenskaper. På Jørem dyrker vi økologisk emmer, spelt, svedjerug og domen bygg. De gamle kornsortene har et stort genetisk mangfold, og kornets karakter varierer med voksestedets geografi, jordsmonn og klima. Kornet maler vi skånsomt på en steinkvern, slik at mest mulig av vitaminer og mineraler forblir i melet. Mel av urkorn har høyt næringsinnhold og mye smak og aroma. Det har bløtere gluten og mindre innhold av stivelse enn i moderne kornsorter, og kan derfor være lettere å fordøye.

Les mer om hva vi tilbyr

Fiskeopplevelser

Jørem laksvald strekker seg over 4 kilometer, og har spennende strekninger som egner seg for både landfiske og fiske fra båt, såkalt harlingfiske. Fiskesesongen er fra 1. juni til 31. august. Den største laksen som noen gang er fisket i Namsen, ble tatt på Jørem i 1924.

Matopplevelser

Opplev hjemmelaget og ærlig mat basert på lokale råvarer. Vi serverer måltider og festmat i Gammelstu, og serverer steinovnsbakt pizza rett fra vedfyrt ovn i bakerhuset på gården. I gårdsbakeriet bakes det brød og søtbakst på økologisk mel av eget urkon, og drikke til maten henter vi blant annet fra gårdens håndverksbryggeri.

Overnatting

Uansett om formålet er laksefiske, jakt, gårdsferie, forretninger eller sosiale lag – her er det lett å falle til ro. Hos oss kan du enten ordne alt selv, eller få maten servert. Overnatting i et sjarmerende, restaurert gårdshus, med mye historie i veggene.

Lurer du på noe?