Bakekurs 6.-7. november

Lær å bake med gamle kornsorter

Kurset vil gi en praktisk innføring i baking med lokalt mel av gamle kornsorter, samt teori om kornets egenskaper. Hovedfokus blir på baking av brød, med både surdeig og gjær, men vi skal også prøve oss på litt søtbakst.

Kurset holdes i det nye kjøkkenet i Gammelstu på Jørem. Vi starter på lørdag med en enkel lunsj. Deretter setter vi deiger og går igjennom en del teori. Vi avslutter kursdagen med å bake og spise pizza. Dersom det ikke er alt for kaldt ute, baker og steker vi pizzaen i den vedfyrte steinovnen i bakerhuset. Deretter blir det sosialt samvær i Gammelstu, samt mulighet for å slappe av i vår vedfyrte badstu.
Etter frokost på søndag, baker vi ut, hever og steker brød og boller. Vi avslutter med å smake på baksten.

Oppstart lørdag kl. 12:00. Avslutning søndag ca. kl. 14:00.

Deltakeravgift: kr. 2 400,-  
Beløpet dekker kurs, kaffe/te, lunsj, pizza, overnatting m/frokost og noe bakst med hjem.
Drikke til pizza er ikke inkludert. Det er mulig å bestille ekstra overnatting fra fredag til lørdag.

Påmelding til: [email protected] innen 01.11.2021. Begrenset antall plasser.

For mer informasjon, kontakt Jenny på telefon 907 97 677