Bryggeri

Namdalsbryggeriet AS

I 2013 ble Namdalsbryggeriet etablert som et lite foretak i kjelleren på det lokale samfunnshuset i bygda, og vi var raskt ute med å tilby øl fra bryggeriet i vår serveringsvirksomhet.
Da vi måtte gi opp melkeproduksjon på gården, bygde vi om deler av fjøset, slik at bryggeriet kunne flytte inn egnede lokaler hos oss. Sven Åge begynte samtidig å delta bryggearbeidet.
I dag er det vi som eier og driver bryggeriet. Sven Åge er daglig leder og bryggemester, mens resten av familien må stille opp på dugnad når det trengs.

Tapping av håndtverksøl
IMG_5095

Ølsorter og utsalg

Namdalsbryggeriet brygger i dag 8 sorter øl. Vi bruker for det meste innkjøpte råvarer i produksjonen, men på sikt ønsker vi at det meste av ølet vi tilbyr, skal brygges på lokal malt og humle. Vi har forsøkt å malte eget urkorn og brygget øl av det, men mangler foreløpig utstyr og lokaler til å malte store nok mengder.

Øl i fra Namdalsbryggeriet serveres i Gammelstu og i bakerhuset, og kan fås kjøpt i gårdens bakeriutsalg. Det selges også følgende andre steder: Coop Prix Grong, Coop Extra Spillum, Arv lokalmat Snåsa og LiVERTEN servicestasjon Lierne. I tillegg kan du få det servert på Grong hotell, Namsentunet og Kysthotellet Rørvik.

Utforsk hva vi har

Laksefiske

Namsen har lange tradisjoner for sportsfiske. Det startet med at de engelske lordene kom hit for å prøve fiskelykken og nyte stillheten på elva. Den største laksen som noensinne er fisket opp fra Namsen, ble imidlertid tatt av lokale fiskere.

Servering

Vi har gjenoppbygget det gamle bakerhuset på gården, og kan tilby sosialt samvær med steinovnsbakt pizza og lokalt drikke i rustikke omgivelser. Nystekt brød, bakt med gårdens eget steinmalte speltmel, gir den beste start på dagen.

Overnatting

Uansett om formålet er laksefiske, bondegårdsferie, forretninger eller sosiale lag – her er det lett å falle til ro. Overnatting i et nostalgisk, restaurert gårdshus, gir følelsen av velvære.

Lurer du på noe?